Szukaj
Close this search box.

Kategoria: Gastronomia

Kluska Śląska

Kluska śląska to tradycyjna potrawa kuchni regionalnej Śląska, znanej ze swoich bogatych tradycji kulinarnych. Kluski śląskie są przygotowywane z gotowanych ziemniaków i mąki ziemniaczanej, a

grzyby śląskie

Grzyby śląskie – sekrety lasów i polan

Poznaj tajemnice zbierania grzybów śląskich, tradycje kulinarne związane z ich wykorzystaniem oraz piękno lasów śląskich. Grzyby śląskie to niezwykłe leśne skarby, które od wieków kojarzone

karminadel

Karminadel – słodka tradycja Śląska

Witaj w świecie karminadli – tradycyjnego słodkiego przysmaku, który może zabrać Cię w podróż po śląskich smakach i kulinarnych doświadczeniach. Karminadele to nieodłączna część kultury

eintopf

Eintopf – serdeczne danie kuchni śląskiej

Wprowadzenie do eintopfu, czyli dusznego dania jednogarnkowego, będącego symbolem kuchni śląskiej. Poznaj różne warianty tej tradycyjnej zupy, pełnej aromatycznego mięsa i świeżych warzyw, którą można